Skip to main content

Noutăți

Actualizare puncte vânzare colectare ambalaje SGR
Intră pe returosgr.ro și înregistrează sau actualizează toate punctele de vânzare de la care RetuRO va realiza colectarea ambalajelor SGR.
Contract comercianți
Contractul poate fi accesat din contul de utilizator, la secțiunea “Consultare contract”, iar comercianții înregistrați în baza de date a Sistemului Garanție-Returnare sunt rugați să trimită toate observațiile și recomandările pe care le au cu privire la conținutul documentului pe adresa consultare@returosgr.ro până pe data de 16 octombrie 2023.
Contract comercianți
Acesta poate fi accesat din contul de utilizator, la secțiunea "Comerciant/Documente și Contracte".
Contract UAT prestări servicii
Contractul poate fi vizualizat dând click pe descrierea știrii, iar UAT-urile sunt rugate să trimită toate observațiile și recomandările pe adresa consultare@returosgr.ro până la data de 20 noiembrie.
înregistrare ambalaje
Vă informăm că RetuRO a luat măsuri pentru a simplifica procesul de înregistrare a produselor în Registrul Ambalajelor SGR. În acest sens, RetuRO va renunța la cerința de a furniza mostre fizice pentru produsele a căror înregistrare a fost solicitată înainte de intrarea în vigoare a Sistemului de Garanție-Returnare (30 noiembrie, 2023).
Registrul Ambalajelor
Pentru a începe procesul de înregistrare producătorii trebuie să acceseze site-ul RetuRO și să se logheze în contul lor personal. Înregistrarea produselor este gratuită până la data de 1 ianuarie 2024.
Bontida
RetuRO avansează în eforturile de implementare ale SGR în România și pregătește deschiderea primului centru regional.
prelungire lansare sistem SGR
RetuRO a solicitat oficial, printr-o cerere către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, o prelungire de cel puțin trei luni a termenului de punere în funcțiune a Sistemului de Garanție - Returnare (SGR).
cerinte RVM
Au fost publicate specificațiile ce trebuie respectate pentru ca un automat de preluare a ambalajelor (RVM) să fie inclus în sistemul SGR, în cazul în care comerciantul optează pentru colectarea automată.
ING
ING Bank România a acordat o finanțare verde în valoare de 426 milioane de lei companiei RetuRO Sistem Garanție Returnare, pentru implementarea celui mai important proiect de economie circulară la nivel național, care se bucură atât de implicarea sectorului privat cât și a statului român.
contract producatori
Începând din 20 iunie, Contractul pentru Producători este disponibil pentru semnare. Acesta poate fi accesat din contul de utilizator, la secțiunea Producător/Documente și Contracte.
consultare contract producători
Având în vedere interesul sporit asupra procesului de Consultare a Contractului pentru Producători, vă informăm că am decis prelungierea termenului de consultare până pe 2 mai 2023. Toate sugestiile și observațiile referitoare la prevederile acestuia pot fi trimise pe adresa de email: consultare@returosgr.ro.