Skip to main content

Despre RetuRO

Despre RetuRO

RetuRO este compania înființată de către de un consorțiu format din trei acționari privați și un acționar public și desemnată prin lege administrator al Sistemului de Garanție-Returnare.
Compania a fost formată ca o societate administrată în sistem dualist, ce are la bază principiul not-for-profit, ceea ce înseamnă că, prin actul constitutiv, aceasta și-a asumat obligația de a reinvesti eventualul profit exclusiv în dezvoltarea sistemului.

Acționariat RetuRO

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. a fost înființată, conform legislației în vigoare, de către asociațiile reprezentative ale producătorilor de băuturi și ale comercianților pentru a gestiona sistemul de garanție-returnare implementat în România. Ulterior, compania a adoptat în acționariat și statul român.

actionari

Viziunea RetuRO

viziunea RetuRO

Ne dorim să creăm o țară în care fiecare locuitor se simte responsabil de mediul său și vrea să-l păstreze curat. Noi credem că ReturoSGR inspiră dorința de schimbare pozitivă, deschizând drumul și oferind cea mai bună soluție pentru colectare și reciclare eficiente.

Motivăm românii de astăzi să acționeze, ca generațiile de mâine să se bucure de o țară mai curată, mai verde, mai prosperă.

Misiunea RetuRO

misiunea RetuRO

Misiunea RetuRO este de a implementa cel mai mare proiect de economie circulară al României - sistemul de garanție-returnare. Cu ajutorul acestui proiect, vom putea avea un mediu mai curat și mai verde și vom atinge țintele de colectare și reciclare impuse la nivel european prin noul pachet pentru economie circulară al Uniunii Europene. 

Sistemul de Garanție-Returnare va impulsiona piața de reciclare din România, oferind cantități semnificative și de calitate de materie primă.

Valorile RetuRO

RESPONSABILIATE

IMPACT SOCIAL

VIITORUL ÎN PRIM-PLAN

EFICIENȚA

TRANSPARENȚA

Principiul care ne ghidează este responsabilitate. Considerăm cu tărie că acțiunile și deciziile noastre pot impacta mediul, societatea și bună-starea viitoarelor generații. Ne asumăm rolul important pe care îl avem în crearea unei Românii mai sustenabilă și mai responsabilă cu mediul.

Dacă suntem responsabili de acțiunile noastre, punem bazele unui viitor mai curat.

Credem în puterea transformatoare a acțiunii colective. Împreună creăm parteneriate, colaborăm cu toți cei implicați și ne conectăm cu membri comunităților pentru a genera schimbare sustenabilă. 

Creăm o forță mai mare decât oricare dintre noi, capabilă să se ridice la înălțimea tuturor provocărilor climatice.

Viziunea noastră se extinde dincolo de prezent și lucrăm fără odihnă pentru viitorul sustenabil al României.

Căutăm soluții inovative și anticipăm nevoile climatice emergente. Investim în cercetare și dezvoltare pentru a rămâne un pas înaintea practicilor sustenabile, care pot asigura un viitor prosper.

Prioritizăm eficiența, restructurăm sistemul român de reciclare, păstrăm materiile prime și reducem deșeurile, îndreptând România către un model de economie circulară care asigură un viitor sustenabil.

Ne angajăm în dialog deschis, împărtășim progresul, reușitele și provocările cu toți partenerii noștri. Suntem transparenți cu privire la obiective, metode și impact. 

Avem un simț puternic de răspundere și încurajăm interacțiunile active ale oamenilor, Guvernului și partenerilor.